28 Temmuz 2016 Perşembe

Çatlayan Topuklara Doğal Çözümler

Özellikle yaz aylarında açık ayakkabılar, plajlarda giyilen terlikler gibi nedenlerden dolayı topuklarımızın bakımlı ve güzel görünmesi gerekir. Birçok nedenden, yanlış ayakkabı seçiminden, bazen de genetik sebeplerle oluşan topuk çatlakları ile doğal yöntemler ile başa çıkabilirsiniz.
Vitamin ve mineral etkisi topuk çatlaklarına neden olabiliyor. Çıplak ayakla dolaşmak, özellikle de sert zeminlere basmak bu sorunun artmasına neden oluyor.
Banyodan sonra ki ayak deriniz iyice yumuşamış olsun ayağınızı badem yağı ile iyice yağlayın. Daha sonra  ölü deniz tuzu sürüp sünger taşı yardımı ile ovalayın. Bu uygulamayı haftada iki kez tekrarlamanız yeterli olacaktır. Deniz tuzu bulamaz iseniz bunun yerine işlemi kahve telvesi, buğday kepeği ya da mısır unu gibi doğal peeling ürünleri ile yapabilirsiniz.
15 dakika boyunca ayaklarınızı ılık ve içine koyacağınız bir miktar elma sirkesinde bekletmeniz yeterli olacaktır.
Tüm cildimize iyi geldiğini bildiğiniz deniz tuzu içinde ki mineralleri ile etkin bir cilt bakımı sağlar.
1 tatlı kaşığı kadar vazelini bir kaba ilave edin. 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağını ve 1 çay kaşığı gliserini bu karşıma ekleyin. Krem haline getirin ve ayaklarınıza masaj yapın. Yarım saat sonra su ile temizleyebilirsiniz.
Çatlakların tedavisinde yararlanabileceğiniz bir başka doğal yöntem ise her gün ayaklarınızı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı ile ovmak olacaktır.
Doğal bir peeling olan çilek ise topuklarınıza da can verecektir. 2 tane çileği ezerek içine ekleyeceğiniz 1 çorba  kaşığı deniz tuzunu karıştımalısınız. Bir damla zeytinyağı ilave edeceğiniz bu karışım ile topuklarını ovarak 10- 15 dakika bekletmeniz yeterli olur. Temizlerken önce soğuk sonra ılık su kullanmalısınız.
Bir çay kaşığı parafin, 3 damla hardal yağını karıştırarak gece yatmadan önce ayaklarınıza pamuk yardımı ile sürebilirsiniz. Sonra ayağınıza bir çorap giyip yatabilirsiniz. Bu şekilde 15 gün devam ettiğinizde inanılmaz pembe ve hoş topuklara sahip olacaksınız.
Haşladığınız lahana yapraklarını ayaklarınıza sararak üzerine bir çorap giyin ve birkaç gece bu şekilde uyuyun.
İyice kaynatacağınız bir soğanı püre haline getirin. Bu lapayı ayağınıza ılık olarak sürün. Üzerine bir bez ya da çorap geçirerek bir saat kadar bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder